Microblading

Microblading (Semi-permanente make-up voor wenkbrauwen)

Microblading is een “haartjes” techniek waarbij er pigment wordt toegevoegd aan de huid na het maken van kleine krasjes in de opperlaag van de huid. dit gebeurt in 2 behandelingen en wordt voor het mooiste resultaat toegepast bij mensen die nog voldoende eigen haartjes hebben. 4 tot 6 weken na de eerste volgt de 2 de en laatste behandeling, daarbij kunnen eventueel nog correcties aangebracht worden aan vorm en kleur.

Bij de eerste behandeling werk ik liever voorzichtig, dun en licht van kleur waardoor corrigeren makkelijker is bij de “touch-up” nabehandeling, andersom is echter moeilijker.

Deze touch-up behandeling dient binnen de 6 weken na de eerste behandeling te gebeuren.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar ?

Gemiddeld blijven de wenkbrauwen 12 tot 16 maanden mooi, afhankelijk van het type huid, verzorgingsrituelen en levensstijl en hoe vaak uw huid wordt blootgesteld aan de zon of zonnebank.

Bij een vetter huidtype kan het zijn dat het pigment niet goed wordt opgenomen in de huid waardoor het gewenste resultaat van vollere wenkbrauwen niet of minder goed bereikt wordt.

Semi permanent betekent niet dat je er van uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen, bij sommige huidtype is er zelfs na jaren nog kleur te zien.